Как да изберем правилната рокля според типа фигура

Дата: 05 Апр 2019

 

 

За много хора модата е техният начин на живот, ултимативната им религия. Ние от ELIZABETH също сме ѝ верни поклонници, но вярваме, че е полезно актуалните тенденции да се персонализират и пригаждат към личния стил. Според нас това е рецептата за перфектна визия - съвременна, но лично подбрана и напълно комфортна. Така освен модерността се постига и свободата да бъдеш себе си.
 
За да уловите тези аспекти от модните писъци, които най-добре Ви прилягат, е нужно добро познаване на собствената фигура и правилните за нея кройки. Вашите женски форми, обгърнати в идеалната за тях конструкция - това е нашата цел.
 
За никого не е тайна, че нейно величество Роклята е най-подчертаващата женствеността дреха.  Но кои модели са подходящи за Вашата фигура?
 
В различните източници можете да попаднете на няколко класификации на типовете женско тяло, но най-общо, те са четири: фигура тип “Круша”, фигура тип “Пясъчен часовник”, “Атлетичен” тип фигура и тип “Ябълка”.
 
 
 

 

 

  Фигура тип “Пясъчен круша”

 

 

       
               Още можете да я срещнете като тип “Триъгълник”. Този женски силует се характеризира с тесни рамене, по-широка от бюста талия и широк в сравнение с бедрата ханш. Обиколката на бедрата при този тип фигура е по-широка спрямо талията.  При избора на рокля за фигура тип “Круша” целта е да се подчертае прекрасната горна половина на тялото като същевременно се оттегли вниманието от долната. Това може да се постигне например с рокля с V-образно или украсено деколте, гол гръб, драматични ръкави или интересен колан. Най-подходящият силует на рокля за този тип тяло е A-линията. За тези рокли е специфично следване на извивката на тялото до талията и разширяване в долната част, което е ласкателно за фигура тип “Круша”.  Рокля с дължина малко под коляното ще издължи визуално краката и силуета, но макси стил роклите също са уместни.
 
 
 
 
 
                 

 

 

 

 

 

 

Фигура тип “Пясъчен часовник”

 

 

 

                     Както самото име предполага, този тип фигура се характеризира с добре дефинирана талия и относително еднакви на ширина бюст и ханш. При “Пясъчния часовник” стремежът е да се подчертаят максимално женствените извивки. Идеалните рокли за това са така наречените sheath модели с дължина до коляното, които плътно обгръщат тялото. Този тип дреха демонстрира по естествен начин тънката талия. Друг чудесен избор са “прегърни ме” роклите, където регулирането на колана също помага да се наблегне върху тесния кръст. Дамите с фигура тип “Пясъчен часовник” няма да сгрешат и с рокля с класическа А-линия. Не се препоръчват единствено по-широките модели и “правоъгълен” тип кройки, като shift вариантите. Свободно падащите рокли, например трапецовидните, също биха пропуснали възможността да изтъкнат женствените извивки, но при тях може да се добави подходящ колан.

 

 

 

                                              

 

 

 

 

“Атлетичен” тип фигура.

 

 

 

 

 

                       Още известна като фигура тип “Правоъгълник”, тази форма се отличава с относително еднаква ширина на ханша и раменете и липса на ясно дефинирана талия. Теглото е равномерно разпределено по цялото тяло. Този тип фигура позволява всякакви видове рокли в зависимост от това кои черти иска да подчертае дамата. Shift роклите, особено с мини кройка, подчертават елегантните крака, а с А-линия модел или по-широко падаща материя, оформена с колан на талията, може визуално да се създаде женствен силует. Вариантите за деколте също са безкрайни - дълбоко изрязано, V-образно или рокля без презрамки ще акцентират върху ръцете и раменете.

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

Фигура тип “Ябълка” 

 

 

 

 

             

    Този тип фигура има генерално добри пропорции като специфичното е, че раменете са по-широки от бедрата и няма силно изразена талия. Дамите с този вид форми обикновено трупат килограми около кръста, в горната част на тялото.  За фигура тип “Ябълка” роклите без презрамки също могат да бъдат много ласкателни. Подходящи са и макси моделите с дълбоко изрязано деколте. Роклите тип “прегърни ме” могат да създадат женствен силует като изтънят визуално талията. Универсалният А-линия модел приляга добре и на фигура тип “Ябълка”, като по-специално може да се използва “empire” разновидността, при която роклята е пристегната под бюста. Shift роклите също са добър избор за тип “Ябълка”, защото тяхната структура отнема вниманието от средната част на тялото.

 

 

 

 

                             

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе