Как да подберем правилната рокля за официален повод?

Дата: 12 Апр 2019

 

                    

             Пролетта разцъфва около нас, цветна и благоуханна, а с нейното пристигане наближава и сезонът на сватбите и баловете. Изборът на официален тоалет често се оказва предизвикателен за дамите, затова ние от ELIZABETH сме Ви подготвили кратък пътеводител през това модно “минно поле”. Две са основните съображения, които трябва да вземете предвид, когато търсите рокля за официален повод - спецификите на събитието и Вашите собствени характеристики. Също така е важно да обърнете внимание на сроковете за проба. Ако сте подбрали Вашия тоалет в по-дълъг срок преди събитието, не забравяйте да го пробвате отново най-късно две седмици преди важната дата. Така при наличието на неочаквани флуктуации в теглото Ви, ще имате време да приложите необходимите корекции.

 

 

               Сватба

 

 

 

Снимка Belle The Magazine

 

 

 

 

 

                  Независимо дали става дума за сватба, абитуриентски бал или вечерен прием, дрескодът на всяко събитие следва определен етикет. Понякога той ще бъде указан на самата покана, но в други случаи ще трябва просто да следвате неписаните модни правила. Това ще Ви помогне да изглеждате напълно уместно и всички погледи към Вас да са изпълнени с възхищение. Един от маркерите, по които можете да се ориентирате, е посоченият начален час на събитието. По правило, колкото по-късен е той, толкова по-строго официален е характерът на дрескода. Например за обедна сватба е по-подходящо да изберете коктейлен тип рокля с дължина около коляното. Допустими са също дължина до към глезена, както и асиметрични кройки. Вечерната сватба също не забранява къси коктейлни рокли, но при нея са очаквани и дългите макси решения. Ако не сте сигурни на какво да заложите и в поканата не е уточнен официален дрескод, винаги е добра идея да попитате младоженците за техните предпочитания. При всички случаи, на сватба изберете тоалет, който е уважителен и съобразен със сезона. Абсолютно недопустимо е явяването в бяло или твърде светъл нюанс, който може да се сбърка за бяло. Това отвлича вниманието от булката и прави лошо впечатление. В миналото черният цвят също е бил неуместен на сватба, но това правило е отпаднало от съвременния етикет.

 

 

 

 

        

 

                               

 

 

 

 

 

 

                               Абитуриентски Бал 

 

 

 

 

 

Снимка Пинтерест

 

 

 

 

 

 

                    Когато става дума за абитуриентски бал всичко зависи от собственото ви предпочитание. Дългите рокли за желан избор за много млади дами, защото често това е първата им възможност да облекат тази еманация на женствеността. За други абитуриентки на първо място е удобството на късата коктейлна рокля, която ще им позволи да се забавляват невъзпрепятствани през цялата нощ. Когато събитието предполага танци, обърнете внимание доколко тоалетът Ви позволява свобода на движението. Не искате смъкващи се презрамки и надигащи се цепки да помрачат вечерта Ви.

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

 

 

 

                            Вечерен Прием

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 Ако избирате рокля за строго официално събитие като вечерен прием, в повечето случаи ще имате ориентир на самата покана. В България символизирането на дрексод се заимства от английски език и е добре да се информирате предварително за значението му. White tie e най-официалната възможност, като за дамите означава задължително дълга рокля, в по-обрани цветове като черно, сиво, тъмно синьо. Ярките нюанси се избягват. Black tie дрескод в съвремието допуска коктейлна рокля, но тя трябва да бъде от луксозна материя, а бижутата - от скъпоценни материали. В случай че сте поканени на работна вечеря или събитие, свързано с професията Ви, на всяка цена избягвайте по-провокативните кройки.

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

                    Лични особености

 

 

 

 

Тук на първо място трябва да се отбележи съобразяването на роклята с характеристиките на Вашия тип фигура. Как да постигнете желания ефект, можете да прочетете тук .

 

Друг важен фактор е цветовата гама, която е подходяща за Вас. Можете лесно да определите тоналността на кожата си като на ясна дневна светлина проверите какъв изглежда цветът на вените Ви през кожата. Ако те синеят или лилавеят, то вие имате студен тон на кожата, а ако по-скоро зеленеят - топъл. Ако е трудно да се прецени към кой цвят клонят, то тонът на кожата Ви е неутрален. Дамите в студената тоналност могат да заложат на рокли в цветове вдъхновени от морските дълбини и зимните прелести - всички нюанси на синьото, емералдово зелено, индигово и лавандулово лилаво, розово. Притежателките на кожа в топлите регистри ще блестят най-ярко в червено, прасковено, кехлибарено, жълто и златисто, както и в цветове като маслинено зелено и капучино. Неутралните кожни тонове изглеждат добре в цялата цветова палитра, но е добре да заложат на по-измити нюанси като пепел от рози и ментово зелено. Разбира се, дамите с всички тоналности кожа могат да спокойно да изберат черно, ако поводът го позволява. Ще си позволим да цитираме Карл Лагерфелд: “Една жена никога не е прекалено облечена или недостатъчно облечена с малка черна рокля”.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе